HISTORIEK VAN DE WEST-VLAAMSE GROOTKEUKENKOKS


In 1978 werd door enkele grootkeukenkoks en vertegenwoordigers uit de grootkeukensector het initiatief genomen om de West-Vlaamse grootkeukenkoks VZW op te richten.


5 Jaar later zou de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks boven de doopvont worden gehouden. Een overkoepeling van de verschillende provinciale grootkeukenverenigingen met als doel beter te kunnen samenwerken en een aanspreekpunt te vormen voor de sector.

DOELSTELLINGEN


  • Contacten leggen tussen verantwoordelijke medewerkers grootkeuken, catering en hoteldiensten.
  • De vereniging zal de contacten verruimen tussen industrie, producent en leden.
  • Het beroep en de belangen van de grootkeukenkok helpen opwaarderen.
  • Het beroep onder de aandacht brengen.
  • Vakkennis en ervaring ten dienste stellen van hotelscholen, grootkeukenonderwijs, bedrijven en instellingen.
  • Medewerking verlenen aan de opleiding van toekomstige grootkeukenkoks via stage, adviezen of het jureren van examens.
  • Aanspreekpunt voor keukens die op zoek zijn naar grootkeukenmedewerkers en bijstand in het selecteren ervan.

ACTIVITEITEN


  • Wedstrijd: beste grootkeukenkok van België in samenwerking met VVG.
  • Bedrijfsbezoeken: bezoek aan diverse firma's en productieplaatsen, leveranciers voor de grootkeuken.
  • Opleidingen: In co-organisatie met verschillende bedrijven en organisaties.
  • Nieuwjaarsbijeenkomst: Jaarlijks worden alle leden en ereleden uitgenodigd op een gezellig samenzijn om te klinken op het nieuwe jaar. We zorgen altijd tijdens deze bijeenkomst voor een vorm van walking diner met mogelijkheid tot netwerking.